Bilişim sektörü artık çok büyük bir değer, nedeni diğer tüm sektörler için vazgeçilmez bir ihtiyacı karşılıyor olması. Günümüz rekabet koşullarında rakiplerle mücadele etmek veya fark yaratarak öne geçmek yüksek teknoloji ve belki de yüksek maliyetler demek.
Bilişim yatırımlarının planlanması, geliştirilmesi, uygulanması, korunması kısacası verimlilik ve karlılık temel amaçlarınıza ulaşmanızda araç olması başlıbaşına bir yönetim ve danışmanlığı gerektirir.
* Bilgi Sistemleriniz yaptığınız ana işiniz ve iş modeliniz ile uyumlu bir halde mi?
* Bilgi sistemleriniz iş gereksinimlerinizi karşılıyor, işlerinizi yeterince kolaylaştırıyor mu?
* Bilgi sistemleriniz size yeni iş fırsatları yaratıyor, rekabette sizi öne çıkarıyor mu?
* Kurumunuz/işletmeniz değişikliklere kolayca uyum sağlayabiliyor mu? Bu noktada bilgi sistemleriniz size bir kolaylık/çeviklik sağlıyor mu?
* Bilgi sistemlerinin işinize katma değer kattığını düşünüyor musunuz? Bu katma değeri nasıl ölçebildiğinizi düşünüyorsunuz? Bu alanda yaptığınız yatırımların gerekliliğini ve yararını kanıtlayabiliyor musunuz?
* Farklı bileşenlerden oluşan bilgi sistemleriniz kesintisiz olarak iş yapmanızı sağlıyor mu? Bu noktada yeterince önlem aldığınızı düşünüyor musunuz?
* Bilgi sistemlerinizin devre dışı kalmasının size kaybettirdikleri neler, bu noktada bir kesinti kurumunuza/şirketinize ne tür maliyetler getiriyor, bunları ölçebiliyor musunuz?
Bilişim danışmanlığı kapsamında yer alan unsurlar ve bilişim danışmanlığının önemi:
Şirketlerin faaliyet alanları bazında incelenmesi ve uygulanması gereken bilişim yatırımlarının tespiti, şirketlerde bulunan donanım ve yazılım envanterinin çıkarılması ve efektif kaynak kullanımı yapılması gereken değişiklik ve yeniliklerin güvenli ve mevcut sistemlerin yapısına uyumlu olması.
Bilişim projelerine destek verecek ekiplerin kurulması, proje lideri atanması, proje yönetim eğitimleri.
Sistemlerin herhangi bir nedenle kısmen veya tamamen çalışamaz duruma geleceği düşünülerek verileri ve yazılımları güvence altına alacak planlar yapmak.
Sistemler üzerinde bulunan işlerin veri kaybı, virüs veya herhangi biri tarafından zarar verilmemesi için alınacak güvenlik önlemlerinin belirlenmesi.
Yazılımların lisanslarını kontrol etmek ve şirket yapısına uygun lisans politikaları geliştirmek.
Donanım ve yazılım konfigurasyonundan beklenen performansı elde edebilmek ve performansın sürekliliği için yönetim politikalarının oluşturulması.
Sistemlerin güvenilirliğini ve uygulanabilirliğini yönetmek için düşük maliyet ile standartlar oluşturulması.
Günümüzde Bilişim danışmanlığının en etkin kullanılacağı alanların başında şirketlerin tedarikçileri (B2B), müşterileri (B2C), çalışanları (B2E) ile olan iş yapma yöntemleri, bunlara bağlı verimlilik ve karlılıklarını belirleyecek ve genelde e-iş olarak tanımlanan uygulamalar ve sistem entegrasyonu gelmektedir. Bu alandaki mobil uygulamaların planlanması ve uygulanması da danışmanlık kapsamında önemli bir yer tutmaktadır.
DeepSoft Bilişim Danışmanlığı, şirketlerde yapılacak olan ön incelemeler doğrultusunda tespit edilecek alanlar ve bunlara bağlı maliyetlerle kurum bazında sunulmaktadır.
DeepSoft Bilişim Danışmanlığı sayesinde siz de kendi potansiyelinizi keşfedin, eminiz ki bu sayede daha yüksek verim ve karlılığa ulaşacaksınız.
Bilişim danışmanlık hizmetleri kapsamında uzmanlık alanlarımız :
* Bilgi teknolojileri durum, verimlilik ve süreç analizi
* Bilgi sistemleri uygulama tasarım ve geliştirme hizmetleri
* Sistem işletim ve yönetim hizmetleri
* Sunucu Yönetim Sistemleri
* Veri Tabanı yönetim ve Analiz Sistemleri
* Network yönetimi
* Bilgi teknolojileri güvenlik yönetimi
* Bakım destek hizmetleri